Christelijke reizen

Ben je gelovig en vind je het belangrijk dat mensen in je omgeving dit ook zijn, dan zijn christelijke reizen voor singles de perfecte manier voor jou om nieuwe contacten te leggen. Binnen het aanbod christelijke reizen zijn er zowel strandvakanties, actieve en avontuurlijke vakanties, culturele of ontspannende reizen en verblijven met kinderen mogelijk. Het grootste verschil met een andere reis is de ruimte die gecreëerd wordt voor een kerkbezoek en een ochtend- of avondgebed indien je dat graag integreert in je reis. Daarnaast ben je natuurlijk verzekerd van reisgenoten die een aantal waarden en normen die gelinkt zijn met je geloof met je delen. De kans is groot dat hier enkele boeiende gesprekken uit voortkomen.

Mooie kerken ontdekken

Een christelijke reis die helemaal past binnen het kader van je geloof is de ontdekking van verschillende mooie kerken binnen een land of regio. Er zijn tal van steden in de wereld die bezaaid zijn met prachtige, monumentale kerken en architecturale pareltjes. Tijdens je verblijf heb je de ruimte om ze te bezoeken en er eventueel een viering te volgen. Deze bezoeken zijn zowel op cultureel als spiritueel vlak een absolute verrijking. En bovendien moet je er niet eens zo ver voor reizen want het katholieke Europa heeft een ruim aanbod dat elke christen zal kunnen waarderen. Laat je onderdompelen in een wereld van glasramen, hoge zuilen en inspirerende schilderijen.

Actief en sportief christelijke reizen

Niet elke reis voor christenen speelt zich af in een religieus kader. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een actieve sportieve vakantie waarbij wandelen, watersporten, mountainbiken of een andere activiteit centraal staan. Van hut naar hut trekken in de Zwitserse bergen, kajakken in Frankrijk of wandelen in de Oostenrijkse natuur zijn maar enkele voorbeelden van de vele opties die je krijgt. Natuurlijk is er ook tijdens deze christelijke reizen een moment voor bezinning en geloof ingebouwd aan het begin en het einde van de dag. De reden om te kiezen voor een christelijke actieve reis is dan ook in de eerste plaats de zoektocht naar gezelschap met een zelfde visie op de belangrijke dingen in het leven.

Luilekker op het strand

De strandvakantie tenslotte blijft ook binnen het kader van christelijke reizen erg in trek. ’s Nachts ontspan je in de luxe van je eigen hotelkamer, overdag trek je er samen op uit om te zonnen, zwemmen of de omgeving te verkennen. Er worden verschillende excursies voorzien waaraan je kunt deelnemen en die je de kans bieden om je reisgenoten op een andere manier te leren kennen. De perfecte reis wanneer je zongebruind en vol verhalen terug naar huis wil gaan na een deugddoende vakantie vol leuke ontmoetingen. Ook voor singles met kinderen is dit een aanrader.