Duikvakanties

Voor zowel beginnende liefhebbers als ervaren rotten zijn er verschillende duikvakanties die voor singles georganiseerd worden. Binnen Europa in landen als Griekenland en Portugal bijvoorbeeld vind je tal van topbestemmingen waar je rustig de eerste stappen in de wereld van het duiken kunt zetten binnen het veilige kader van een huisrif. Dit wil echter zeker niet zeggen dat de onderwaterwereld die je voorgeschoteld wordt minder mooi of indrukwekkend is. Zeeschildpadden, haaien, koralen, wrakken van vliegtuigen of schepen en grotten maken ook hier deel uit van een uniek paradijs om te ontdekken. Heb je, als ervaren duiker, de boeiendste plekken binnen Europa al gezien, dan kies je beter voor een tropische bestemming zoals Egypte, Thailand of de Maldiven.

Zeeleven en koralen

Duikvakanties voeren je mee naar een andere wereld dan diegene die we dagelijks rondom ons zien. Onder water ervaar je een rust die je maar zelden tegenkomt met twee voeten op het land. Bovendien zijn er verschillende locaties waar het zeeleven adembenemend is. De meest vreemde vissen en wezens zwemmen rakelings langs je heen en de kleurenpracht van de koralen is met niets te vergelijken. Geen wonder dat duikvakanties zo populair zijn binnen de reizen voor singles. Wie zich voldoende comfortabel voelt, kan zich zelfs wagen aan onderwaterfotografie. Dit vergt enige behendigheid en oefening, maar eens je het onder de knie hebt, krijg je de prachtigste foto’s.

Basispakket of uitbreiding

De meeste duikvakanties voor singles zijn standaard voorzien van een basispakket waarin een aantal duiken zijn opgenomen. Je wordt met een bootje naar de juiste plek gevoerd en kunt dan, samen met de groep, op ontdekking gaan. Afhankelijk van het niveau van de groep wordt er meer of minder begeleiding voorzien. Een tiental duiken horen al snel tot het aanbod van de vakantie, maar misschien wil je nog meer plekjes ontdekken of andere gebieden dan diegene die tot de vakantie behoren. In dat geval is het mogelijk om je planning wat aan te passen of uit te breiden. Geen zin om alleen op stap te gaan? Vraag eens rond bij de andere singles voor wie het ook net iets meer mag zijn.

Wat wil je zien?

Waar de ene duiker een grote voorkeur heeft voor vissen en andere zeewezens, wil de andere vooral koralen bezichtigen. Nog een derde houdt meer van scheepswrakken of gezonken vliegtuigen. Afhankelijk van wat je zelf het boeiendste vindt, kun je een duikvakantie uitzoeken die hier perfect bij aansluit. Na een dag in het water geniet je in het hotel na met je reisgezellen onder het eten van een lekkere maaltijd. Er kan volop nagepraat worden over de ontdekkingen van de dag en er worden tips en trics uitgewisseld met het oog op de volgende duiksessie.