Kerstdagen

De Kerstdagen kunnen best zwaar vallen wanneer je single bent. Zeker als je vrienden deze hoogdag in familieverband vieren en jouw familie dat niet doet. Wie geen zin heeft om zich tussen de koppeltjes te begeven en het dit jaar eens anders wil aanpakken, moet absoluut een groepsreis voor singles tijdens de Kerstdagen overwegen. Enerzijds omdat het de ideale manier is om nieuwe contacten te leggen, anderzijds omdat het de garantie is voor een unieke kerst die je nooit meer vergeet. Bovendien krijg je een uitgebreid aanbod voorgeschoteld dat gaat van sneeuwpret in Zwitserland tot zonnen in Thailand. Ga je voor een witte kerst of gooi je alle tradities overboord?

Een witte kerst op de latten

Wil je de charme van de witte Kerst in combinatie met een actieve reis, dan is een sneeuwvakantie voor singles je op het lijf geschreven. Afhankelijk van je ervaring kun je kiezen voor een intensieve skivakantie voor gevorderden of een rustige vakantie die zich afwisselend op de piste en in de dorpjes afspeelt. Maar ook een reis die in functie van de vele kerstmarktjes staat, is een mogelijkheid. In Duitsland bijvoorbeeld vind je deze gezellige marktjes in overvloed en kun je er heerlijk genieten van een glaasje glühwein terwijl je proeft van wat traditionele kerstkoek. ’s Avonds staat de après-ski centraal en is er voldoende tijd om elkaar wat beter te leren kennen.

Een zonnige kerst in het zuiden

Vind je de winterse buien en lange nachten maar deprimerend, dan kies je toch gewoon voor een zonnige kerst in een exotisch kader! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om dit jaar zongebruind en heerlijk relaxed terug te komen na de kerstdagen. Met een reis voor singles in een zuidelijk gelegen land laat je al de kerstdrukte moeiteloos aan je voorbij gaan. Zon, zee en strand staan centraal en met een cocktail in de hand ga je de leukste gesprekken aan. Liever wat actiever? Rondtrekken in Thailand, cruisen op de Nijl of een culturele ontdekkingstocht door Zuid-Amerika zorgen ervoor dat je de kerstdagen op een geheel nieuwe manier beleeft.

Gezellige warmte met nieuwe vrienden

Wie toch een beetje kerstsfeer wil meenemen op zijn reis, zal merken dat dit als vanzelf gebeurt. Kerst staat in de eerste plaats symbool voor vriendschap, warmte en menslievendheid en dat zijn nu juist de dingen die je moeiteloos vindt wanneer je nieuwe gelijkgestemde mensen leert kennen. Het begin is wat aarzelend aftasten, maar het kader van de reis zal ervoor zorgen dat jullie al snel het ijs gebroken hebben. Dat jullie voor eenzelfde type vakantie hebben gekozen tijdens de Kerstdagen geeft alvast aan dat er raakvlakken zijn en dat is het begin van een fantastische vriendschap of misschien wel meer.