Natuurreizen

Het is niet altijd zo voor de hand liggend om op je eentje natuurreizen te maken. Met je rugzak door de Andes trekken bijvoorbeeld of het Highland van Ierland veroveren met een tentje doe je beter in het gezelschap van andere natuurliefhebbers. Enerzijds omdat het veiliger is, anderzijds omdat het veel gezelliger is wanneer er mensen bij je zijn met wie je eens een babbel kunt slaan. Daarnaast is er ook niets zo fijn dan mooie momenten delen en die kom je zeker tegen tijdens je natuurreizen. Denk maar aan het adembenemende zicht op de omgeving wanneer je een berg hebt beklommen of de overweldigende uitgestrektheid van een stukje woestijn. Of je nu van de bossen van de Ardennen of het majestueuze landschap van IJsland houdt, er is altijd wel een natuurreis die je op het lijf geschreven is.

Dichtbij natuurreizen

Wie de buitenlucht kan appreciëren, maar niet veel ervaring heeft met natuurreizen, kan beginnen met een weekendje Zeeland of Ardennen. Deze korte vakanties zijn ideaal om je eerste stappen in de wereld van de natuurreizen te zetten of eens te proeven van groepsreizen voor singles. Je leert een heleboel mensen kennen die, net als jij, single zijn en van reizen houden. Daarnaast onderneem je verschillende excursies waarbij wandelen, kajakken of een andere buitenactiviteit centraal staan. ’s Avonds wordt er gezellig nagepraat bij een glaasje wijn of frisdrank. Afhankelijk van het type reis waarvoor je gekozen hebt, mag je ook een bezoekje aan een lokale pub of een heus nachtspel verwachten.

Natuurreizen ver weg

Liever tropische oorden ontdekken? Schrijf je in een voor tocht door de natuur die een week of twee duurt. Bestemmingen als Costa Rica, Thailand, de Andes of de woestijn behoren alvast tot de mogelijkheden. Op deze natuurreizen ontdek je de natuur zoals je ze nooit eerder zag. Imposante bergen, diepe wouden, wilde rivieren, duistere grotten of een fauna en flora die je versteld doen staan en waarvan je niet eens wist dat ze bestond. Je trekt met je reisgenoten door het land van je keuze onder begeleiding van een gids die jullie naast de weg ook voorziet van de nodige informatie. In de hotels die op jullie route liggen proeven jullie lokale lekkernijen en rust je uit om er de dag nadien weer fris tegenaan te gaan.

Beginner of gevorderde?

Of je nu voor de eerste keer op natuurreis gaat of al een ervaren rot bent, de kans dat je gebeten wordt door de reismicrobe is bijzonder groot. Zeker wanneer je deze vakanties in het gezelschap van andere enthousiastelingen beleeft. Voor je het goed en wel beseft, zit je terug op het vliegtuig naar huis en heb je er een heleboel fijne vrienden en vriendinnen bij.