Zeilvakanties

Wie van de golvende beweging van het water houdt, de wind door de haren wil voelen en helemaal gek is op boten, zal zonder meer genieten van een zeilvakantie voor singles. Afhankelijk van je kennis en ervaring zijn er verschillende mogelijkheden. Enerzijds zijn er zeilvakanties waarbij je zelf de kneepjes van het vak leert, anderzijds reizen waarbij een ervaren schipper aan het stuur staat en jij als passagier mee gaat. Ben je een single met kinderen, dan is de tweede optie ideaal voor een unieke vakantie met de kids. Als bestemming kun je zowel een meer kiezen als de open zee. En ook wie van vissen houdt, mag een zeilvakantie niet aan zijn neus voorbij laten gaan. In Ierland bijvoorbeeld zijn er tal van leuke baaien die frequent door zeilboten worden bezocht en waar je ook een lijntje kunt uitgooien.

Het dagelijkse tochtje

Kies je voor zeiltochten voor singles dan kun je rekenen op een goede organisatie en reisbegeleiding. Dagelijks worden een of meerdere tochten op de zeilboot aangeboden waarbij je de omgeving leert kennen vanop het water. Daarnaast zijn er ook uitstappen die je al wandelend kunt maken zodat je ook iets meepikt van de cultuur van je bestemming. Binnen Europa zijn er tal van wateren die in de buurt van boeiende steden zijn gelegen, maar ook een vissersdorpje kan tellen voor een leuke namiddag. Hier vind je nog authentieke restaurantjes en pittoreske straatjes waar het fijn kuieren is. Ga je met de groep uit eten dan heb je dadelijk het ideale kader om elkaar beter te leren kennen. Een prachtig zicht, fijn gezelschap en een ton aan verhalen over vorige zeiltochten of vakanties.

Een volledige vakantie op de boot

Bij de zeilvakanties die wat verder gelegen zijn, hoort vaak een verblijf op de zeilboot. De groep waarmee je op reis gaat, is dan wat kleiner zodat er geen gebrek is aan comfort. Vanzelfsprekend wordt er wel geregeld aangemeerd zodat je allerhande leuke plekjes kunt bezoeken. Je leert het reilen en zeilen van zo’n boot en kunt actief deelnemen aan het hele gebeuren. Tegen het einde van de reis weet je alles over het strijken van de zeilen, bakboord en stuurboord. Ook een momentje aan als schipper van de boot kun je hier op een veilige manier ervaren. Bestemmingen als Indië zijn ideaal voor deze zeilvakanties.

Zeilen met vrienden

Hoewel je natuurlijk vertrekt als een groep vreemden, zorgt jullie passie voor zeilen er al snel voor dat er vriendschappen gesloten worden. Na een paar dagen heb je echt het gevoel met vrienden op stap te zijn. En wat is er fijner om dan ’s avonds bij de ondergaande zon de gebeurtenissen van de dag te overlopen.